Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

«ΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΤΣΕΚΚΟΥΘΚΙΑ» ΤΩΝ 856.679 ΕΥΡΩ

ΤΑ  ΤΣΕΚΚΟΥΘΚΙΑ ΤΟΤΕ
Τα τσεκκούθκια μπήκαν στη ζωή μας για καλά τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο,όταν τα ΜΜΕ προέβαλλαν καθημερινά τις επιταγές που μοίραζε ο Χριστόφιας από το προεδρικό. Οι διαρροές γίνονταν από το νέο ένοικο του προεδρικού με στόχο να εκθέσει τον προηγούμενο για τις πρακτικές που ακολουθούσε.
ΤΑ ΤΣΕΚΚΟΥΘΚΙΑ ΤΩΡΑ
Φυσικά, τα τσεκκούθκια δεν εξαφανίστηκαν μετά το θόρυβο εναντίον του Χριστόφια. Τσεκκούθκια μοιράζουν και οι τωρινοί σε σωματεία, κοινότητες, χοροεσπερίδες, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ.
Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης  μοίρασε μέχρι τώρα  το  ποσό 47.050 ευρώ και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος το ποσό 112.211 ευρώ.
Τέλειωσε πια η εποχή των «κόκκινων τσεκκουθκιών» και μπήκαμε στην εποχή των «γαλάζιων τσεκκουθκιών»!!!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΤΣΕΚΚΟΥΘΚΙΑ
Τα λεγόμενα «τσεκκούθκια» είναι μια θερμοθετημένη διαδικασία από τη βουλή των κομμάτων. Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι για μοίρασμα επιταγών από τους υπουργούς και τον Πρόεδρο. Το εγκεκριμένο κονδύλι ανέρχεται στις 856.679 ευρώ!!!
Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε υπουργός που προσκαλείται σε διάφορες εκδηλώσεις μπορεί να παίρνει και μια επιταγή μαζί του. Ή τα «τσεκκούθκια» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της κομματοκρατίας στην Κύπρο και ειδικά της συντήρησης των πελατειακών σχέσεων.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης το να μοιράζουν επιταγές οι υπουργοί για να συντηρούν το τρισάθλιο κομματικό και πελατειακό σύστημα, όταν η κοινωνία υποφέρει, είναι ακόμα μαι απόδειξη της κοινωνικής αναλγησίας τους. Γιατί φανερώνει πως η ολιγαρχική κομματοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει και η ίδια στην αντιμετωπίση της κρίσης που η ίδια προκάλεσε. Αντίθετα, χωρίς ντροπή εννοούν να απολαμβάνουν όλα τα προνόμιά τους και να φορτώνουν τα βάρη στην κοινωνία.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου