Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ

O ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Διοχετεύτηκε από το προεδρικό και δημοσιεύτηκε στα καθεστωτικά ΜΜΕ στις 8/11/2013 με τίτλο  «Έξω φρενών πάλι το Προεδρικό με τον Δημητριάδη – Συμφώνησε με την Τρόικα να εξαιρεθούν στην Κεντρική από τις αποκοπές». Και η συνέχεια:  «Περικοπές, προσλήψεις και προαγωγές θα συνεχιστούν κανονικά στην Κεντρική Τράπεζα, χάρης τη συμφωνία που έκανε με την Τρόικα ο Διοικητής της Κεντρικής, Πανίκος Δημητριάδης. Παράλληλα εξαιρούνται και από τις μειώσεις μισθών που ισχύουν για τους υπόλοιπους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους, των υπαλλήλων του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα. Για μία ακόμη φορά το Προεδρικό είναι έξω φρενών με τον Διοικητή, όμως τα χέρια του είναι δεμένα, καθώς η συμφωνία ενσωματώθηκε στο Μνημόνιο και έτσι το Υπουργικό Συμβούλιο, αναγκάστηκε να εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόνοια».
Ο ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Και ενώ είναι εξοργισμένος με τον Διοικητή της ΚΤ, με τους δικαστές ήταν διαλλακτικός. Στις 12/7/2013 δημοσιέυτηκε στα καθεστωτικά ΜΜΕ: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ζήτησε να μην προχωρήσει η Βουλή σε τροποποίηση του Συντάγματος που θα καθιστούσε υποχρεωτική τη μείωση των μισθών των Δικαστών, καθώς κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται από τους ίδιους τους Δικαστές ως παρέμβαση στην ανεξαρτησία τους. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη συνέχισης των αγαστών σχέσεων μεταξύ νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας...»
 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
Γιατί όλοι αυτοί θέλουν να αυτορυθμίζονται οικονομικά και εκτός του νόμου;
Γιατί οι πρώτοι που επιδίωξαν και πέτυχαν για τον εαυτό τους να είναι υπεράνω του νόμου είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί. Δεν αποδέχτηκαν με νόμο να συνεισφέρουν στα κρατικά ταμεία αλλά μόνο εθελοντικά να καταθέτουν μια συνεισφορά στο κρατικό ταμείο! Έθεσαν με θαυμαστή ομοφωνία τον εαυτό τους υπεράνω του νόμου!!!
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ  ΟΧΙ ΩΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Εθελοντικά λοιπόν επέμεναν οι πολιτικοί να γίνουν αποκοπές στις απολαβές τους και όχι όπως των κοινών θνητών με νόμο. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διατυμπάνιζε  με κάθε ευκαιρία ότι ο μισθός του ιδίου έχει μειωθεί εθελοντικά κατά 25% και των Υπουργών του κατά 20%.
Η εθελοντική μείωση ως συμβολή στη μείωση των κρατικών δαπανών στη συνέχεια μεταλλάχθηκε σε μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού! Γίνοταν διορισμοί συμβούλων; Απαντούσε η κυβέρνηση στους επικριτές της πως δε θα υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού τα έξοδα θα καλυφθούν και από τις μειώσεις των μισθών του Προέδρου και των Υπουργών!!!
ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ
Τελικά η πολυδιαφημισμένη μείωση κατά 25% του συμπάσχοντος Προέδρου αποδείχτηκε ότι ήταν απάτη. Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου η εθελοντική μείωση του μισθού του Προέδρου είναι μόλις 6%!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οργισμένος ο Πρόεδρος με τον ΔΚΤ γιατί τάχατες εξαίρεσε τους υπαλλήλους της ΚΤ από τις μειώσεις μισθών.
Μη οργισμένος ο Πρόεδρος γιατί οι Δικαστές απαίτησαν να μην ρυθμιστεί νομοθετικά η μείωση των δικών τους μισθών ή να εξαιρεθούν από τις μειώσεις μισθών.
Υπέρ της εθελοντικής μείωσης για τον εαυτό του, πρώτα για εξοικονόμηση, μετά για μη επιβάρυνση του προϋπολογισμού και στο τέλος, η εθελοντική μείωση ανακαλύπτεται πως είναι ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα!

Πώς ονομάζεται αυτό το κράτος; Φαυλο-κράτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου