Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Η ΒΟΥΛΗ Ή Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ «ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΤΟΥΣ

Η βουλή, ως τυπικός μηχανισμός  επικύρωσης των αποφάσεων των τροϊκανών, είναι μια πραγματικότητα. Πώς αντικρύζεται η νέα αυτή πραγματικότητα από τους βουλευτές;
Θρήνος
Ο Πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου,  σε  άρθρο του στην εφημερίδα «Ο φιλελεύθερος» (15/9/2013) με τίτλο «Η συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις», «θρηνεί» γιατί μετά το μνημόνιο και την παρουσία των τροϊκανών «το σύνταγμα, ως ο υπέρτατος νόμος του κράτους, καταργείται και αντικαθίσταται με την υπέρτατη εξουσία της Τρόικας», «της δουλικής» και «της απόλυτης υποταγής στον δεσποτισμό της Τρόικας».
Ύμνος
Ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής «θρηνεί», ένας βουλευτής – ο Γ. Μαυρίδης του ΔΗΣΥ- πανηγυρίζει. Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ο φιλελεύθερος» (22/9/2013) με τίτλο «Η Τρόικα «κτυπά» τη φοροδιαφυγή», αναφέρει:
«Η Τρόικα απαιτεί από τις κυπριακές Αρχές όπως πάρει σκληρά και αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, η προσωπική ευθύνη διευθυντών των εταιρειών που φοροδιαφεύγουν, η ενοποίηση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων με την Υπηρέσια ΦΠΑ, η παγοποίηση περιουσιακών στοχιείων και τραπεζικών λογαριασμών των φοροφυγάδων και πολλά άλλα. Τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν χωρίς την παρέμβαση της Τρόικας. Η κυπριακή Βουλή θα κληθεί σύντομα να ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια και αν δεν το πράξει, τότε δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση.’Αρα, μάλλον τα νομοσχέδια θα περάσουν χωρίς πρόβλημα».
Και πάλι θρήνος
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Α. Θεμιστοκλέους σε άρθρο του στην εφημεριδα «Σημερινή»(21/11/2013) επισημαίνει την υποδούλωση: «μας οδήγησαν σε μια νέα μεταλλαγμένη δουλεία, που εν πολλοίς είναι κατά πολύ χειρότερη από την αλήστου μνήμης κλασική δουλεία».
Συμπέρασμα
Είτε υμνούν είτε θρηνούν η ουσία δεν αλλάζει: η βουλή δεν υπάρχει με βάση το σύνταγμα και πως με την ψήφο της  αυτοκαταργήθηκε. Και οι ίδιοι είναι ένοχοι πολιτικού εγκλήματος γιατί ορκίστηκαν πίστη και υπακοή στο σύνταγμα και συνήργησαν στην παραβίασή του ενεργώντας ως πολιτικοί πραξικοπηματίες.
Η ουσία είναι πως η βουλή ως εν δυνάμει θεσμός που εκπροσωπεί το κοινωνικό συμφέρον έχει καταργηθεί με απόφαση των ίδιων των βουλευτών. Οι βουλευτές αντί να εκπροσωπούν την κοινωνία, εκπροσωπούν και υλοποιούν τα σχέδια ξένων, δηλαδή των τροϊκάνων. Ή, η βουλή, όπως και το πολιτικό σύστημα, έχουν καταρρεύσει.
Κανένας από του 56 βουλευτές δεν διανοήθηκε να παραιτηθεί γιατί παραβιάστηκε ο όρκος του ή γιατί η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να είναι εθελόδουλος!
Και ο ρόλος του πολίτη
Τώρα που τα κόμματα, η βουλή, η κυβέρνηση, οι θεσμοί του κράτους υπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων, η κοινωνία ουσιαστικά αδυνατεί να επηρεάσει καθ΄οιονδήποτε τρόπο τη λήψη των αποφάσεων, ώστε να προασπίσει και το δικό της συμφέρον. Το κόμμα, η κρατικοδίαιτη συντεχνία, τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από ξένους.  

Επομένως, το πιο σημαντικό είναι ο πολίτης να συνειδητοποιήσει τη νέα πραγματικότητα και στη συνέχεια να αναλάβει δράση. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα και η μοναδική διέξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου