Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

«ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ, ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ»

Ο Κύπριος πολίτης σήμερα, μετά από έξι μήνες τροϊκρατίας , διερωτάται ακόμα ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος, ποιοι ευθύνονται τελικά για να τιμωρηθούν, τι κάνουμε για να βγούμε από το αδιέξοδο και να ανατείλουν καλύτερες μέρες. Υπάρχει ελπίδα;
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ: Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Ο Υπουργός Σωτήρης Χάσικος στη Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής( Ο φιλελεύθερος, 12/4/2013 )  όπου «εμφανίστηκε σαν εκτελεστικό όργανο της τρόικας» δήλωσε:
«Η πολιτική που ακολουθούμε εξ ανάγκης, δηλαδή η πολιτική του μνημονίου, είναι διαφορετική από αυτή που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτή η πολιτική είναι πιο ισχυρή από τη δική μας πολιτική».
ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ:ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη στο 5ο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ  (Ο φιλελεύθερος, 30/3/2013) και αναφερόμενος στις Βρυξέλλες μίλησε για αναλγησία και «πρωτόγνωρες αξιώσεις οδηγούν ή υποχρεώνουν την Κύπρο να αποτελέσει πείραμα αμφιβόλου απόδοσης για στόχους που μπορούν να επιτευχθούν με άλλους τρόπους»
ΤΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ= ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδη (Ο φιλελεύθερος, 11/8/2013) υποστήριξε: «Υπάρχει στρατηγική και ξέρουμε πού πάμε. Κωδικωποιώντας το όλο θέμα: Το ιρλανδικό μοντέλο το οποίο επαινείται σήμερα και έχει στην πράξη αποδείξει την αξία του είναι παράδειγμα προς μίμηση από μας».
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ
«Η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο πιο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι πρέπει να διορθωθούν οι ανισορροπίες του δημόσιου και του τραπεζικού τομέα» (SIGMALIVE, 23/10/2013).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό που στην πράξη γίνεται τώρα στην Κύπρο είναι ένα πείραμα αμφίβολης απόδοσης. Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο της τρόικας και το μόνο που κάνει είναι να αναμένει εντολές.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;
Μοναδική ελπίδα σήμερα είναι μόνο ο Κύπριος πολίτης. Μόνο αν συνειδητοποιήσει έγκαιρα την καταστροφή που του ετοιμάζουν η τοπική και η διεθνής ολιγαρχία και αντιδράσει έγκαιρα και αποτελeσματικά, μπορεί να ανατείλουν καλύτερες μέρες.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.

ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου